Novowood - Италия | Conforma

Начало » Марки » Novowood – Италия

Композитна дървесина Novowood в Conforma

Създадената през 2002 г. компания Iperwood Srl произвежда Novowood – иновативен продукт, съставен от естествени влакна, полимери и добавки, който е разработен да издържа на външни условия, соленост и пряка слънчева светлина. Производителят разполага с фабрики във Ферара (Италия), които са с площ от над 5000 квадратни метра. Екструзионните линии, проектирани специално за Novowood, произвеждат широка гама от налични профили, които осигуряват изключително разнообразни приложения на материала.

Какво трябва да знаете за WPC композитната дървесина Novowood?

Novowood е WPC (Wood Plastic Composite) материал, който съдържа 65% рециклирана дървесина, 25% полиетилен с висока плътност (PEHD) и добавки. Продуктът се характеризира с естетика, издръжливост и механична устойчивост и запазва техническите си характеристики през целия си жизнен цикъл. За производството му не се изсичат дървета. Не съдържа вредни вещества и е 100% рециклируем.

WPC композитна дървесина Novowood от Conforma

Conforma е търговска и инженерингова компания, която предоставя цялостни решения за външни вентилируеми фасади и интериорни обшивки с висок клас продукти. Брандът се е утвърдил като водещ и предпочитан търговски партньор на множество фирми и е участвал в реализирането на редица жилищни и административни сгради, частни домове, жилищни комплекси и други на територията на цялата страна.