Фасаден инженеринг | Conforma

Фасаден инженеринг – същност и значение

Фасаден инженеринг е сфера, занимаваща се с външните обшивки  на сградите. Услугите в тази сфера стават все по-разнообразни с всяка изминала година. Възможно е те да включват основни статически и конструктивни изчисления, избор на материали за изграждане на външната обшивка, изготвяне на критерии и изисквания за въпросната обшивка, определяне обхвата на дейностите, изпълнение на самите монтажни работи, осъществяване на контрол над тях и последваща поддръжка. В следващите редове ще поговорим за ползите от проекта по фасаден инженеринг, когато става въпрос за изграждане на външни стени. В допълнение, ще разберете защо изборът на услуги, свързани с фасадния инженеринг от CONFORMA е най-добрата опция за Вас на пазара.

Ползи от изготвянето на проект по фасаден инженеринг

В резултат на изготвянето на проект по фасаден инженеринг ще получите редица ползи и преимущества. Сред тези ползи и преимущества са възможността за внимателно разглеждане на всички аспекти от Вашия архитектурен проект, гарантирането на устойчивост на външни фактори и атмосферни влияния, както и подсигуряването на свойства като енергийна ефективност, хидро- и шумоизолация на сградата. Ето малко повече информация за споменатите предимства на проекта по фасаден инженеринг:

 1. Фасаден инженеринг: Всички аспекти от архитектурния проект на едно място – благодарение на проекта по фасаден инженеринг ще имате възможност да подредите на едно място всички аспекти от Вашия архитектурен проект. В това число използваните материали, техническите параметри, желаните характеристики по отношение на функционалност и визия, изготвянето на бюджетите, тръжните, техническите и работните проекти, обученията и надзора над монтажните работи. Проектът по фасаден инженеринг ще Ви позволи да имате един по-ясен план за действие и да не допускате грешки или значителни отклонения от него в рамките на работния процес.
 2. Фасаден инженеринг: Гарантиране устойчивостта на външни фактори – в проекта по фасаден инженеринг се разглежда също така устойчивостта на сградата към най-съществените външни фактори. А това са именно атмосферните фактори и явления, налични през различните периоди от годината. Екипът, занимаващ се с фасаден инженеринг, задължително взема предвид дали външната настилка, която ще бъде изградена, е устойчива на топлина и влага, както и дали е способна да запази отличното си състояние за достатъчно дълъг период от време.
 3. Фасаден инженеринг: Подсигуряване на необходимите свойства и функционалности – проектът по фасаден инженеринг има за цел и да подсигури, че след изграждането на външната обшивка съответната сграда ще притежава необходимите свойства и функционалности. Една от най-важните сред тези функционалности е енергийната ефективност и възможността за трайно намаляване на сметките за ток. Добавят се и аспекти като хидро- и шумоизолация, чието ниво трябва да бъде високо с оглед добрите условия за живот и работа.
Фасаден инженеринг 1
Фасаден инженеринг

Защо да  изберете  услуги по фасаден инженеринг
от CONFORMA?
 

CONFORMA е търговска и инженерингова компания, специализирана в доставката на цялостни решения за външни вентилируеми фасади и интериорни обшивки с премиум продукти. Ние сме в състояние да изготвим за Вас проект по фасаден инженеринг, който е от най-високо качество и максимално прецизиран. Вижте защо да заложите на услуги по фасаден инженеринг от CONFORMA:

Фасаден инженеринг от CONFORMA: Дългогодишен опит – CONFORMA разполага с над 15-годишен опит в предоставянето на продукти и решения за външни вентилируеми фасади, както и изготвянето на проекти по фасаден инженеринг. Това ни помага да разбираме идеално нуждите и изискванията на различните клиенти, и да се адаптираме в максимална степен към тях.

Фасаден инженеринг от CONFORMA: Материали от водещи марки – CONFORMA e партньор и официален дистрибутор за България на редица водещи в световен мащаб брандове, занимаващи се с производство на материали за външни вентилируеми фасади. Сред тях са марки като FunderMax, Alpolic, Agrob Buchtal, Laminam, Euramax и т.н. В този смисъл нашият екип без никакъв проблем може да Ви снабди с най-доброто на пазара във връзка с проекта по фасаден инженеринг.

Фасаден инженеринг от CONFORMA: Професионално отношение към клиента – ние проявяваме необходимото професионално отношение към всеки един от нашите клиенти. Стремим се да предоставим не просто дадени продукти или услуги, а цялостни решения за външни вентилируеми фасади. Ще изслушаме внимателно изискванията и предпочитанията Ви и ще се съобразим в пълна степен с тях при изготвянето на проекта по фасаден инженеринг.

Фасаден инженеринг от CONFORMA: Пълен спектър от услуги – CONFORMA е в състояние да Ви предостави всички необходими услуги във връзка с проекта по фасаден инженеринг. Повече за портфолиото от услуги, които предлагаме на клиентите си, ще научите в следващата  част от текста.

Фасаден инженеринг 2
Фасаден инженеринг – Разгледайте при нас!

Фасаден инженеринг от CONFORMA – нашето портфолио
от услуги

Във връзка с изготвянето на проекти по фасаден инженеринг, CONFORMA предлага на своите клиенти следните услуги:

 • Фасаден инженеринг от CONFORMA: предварителни консултации на етап идеен проект – в идейния етап от проекта по фасаден инженеринг е важно да се извършат няколко дейности. Най-важната сред тях е изборът на подходящи материали и решения с оглед оптималната реализация на архитектурния проект по отношение на функционалност и визия.
 • Фасаден инженеринг от CONFORMA: предварително бюджетиране – на този етап се изготвят бюджетни оферти, съобразени със спецификациите и изискванията към проекта. Впоследствие се изготвят още по-конкретни оферти, след като вече са уточнени типовете материали, които ще се използват, и техните количества.
 • Фасаден инженеринг от CONFORMA: тръжни, технически и работни проекти – в тях се съдържат дейности като оптимизация на материалите, оразмеряване на статика и ветрови натоварвания на под-конструкцията за окачване.
 • Фасаден инженеринг от CONFORMA: доставка на под-конструкция – извършваме доставки на под-конструкция за всички видове материали, които предлагаме за външни вентилируеми фасади.
 • Фасаден инженеринг от CONFORMA: технически обучения – в рамките на проекта по фасаден инженеринг нашият екип извършва също така технически обучения. Технически обучения, които ще помогнат за разбиране на спецификите при изпълнение на облицовки с избрания от Вас материал.
 • Фасаден инженеринг от CONFORMA: технически надзор – и не на последно място, при нужда осъществяваме технически надзор на извършваните монтажни работи. Така се гарантира, че те ще протекат по необходимите стандарти с оглед оптималната реализация на Вашия архитектурен проект.

Фасаден инженеринг от CONFORMA – за архитектурни проекти с желаната визия, функционалност и устойчивост във времето!

Фасаден инженеринг – същност и значение
Ползи от изготвянето на проект по фасаден инженеринг
Защо да  изберете  услуги по фасаден инженеринг от CONFORMA?

Още със създаването на компанията се стремим към изграждането на надежни и коректни партньорски отношения, отлично обслужване и професионални консултации при изграждането на Вашите проекти.

С дългогодишен опит в предлагането на вентилируеми фасадни системи, служителите на CONFORMA ще Ви предложат цялостни технически решения за всички проектни и монтажни дейности, свързани с приложението на съвременни облицовъчни материали и вентилируеми фасади.

Екипът на Conforma предлага на своите клиенти следните услуги:

 • Предварителни консултации на етап идеен проект и планиране – избор на материали и решения с цел постигане на желаните визия, ефект и оптимизиране на вложените средства
 • Предварително бюджетиране – изготвяне на бюджетни оферти на база на подадени спецификации или чертежи
 • Бюджетни оферти изготвени на база на подадени специфицирани материали и количества
 • Изготвяне на тръжни, технически и работни проекти, включващи цялостна спецификация, оптимизация на материалите, оразмеряване на статика и ветрови натоварвания на под-конструкцията за окачване.
 • Доставка на под-конструкция за всички видове предлагани фасадни материали за вентилируеми фасади
 • Технически обучения относно специфики при изпълнение на облицовки със съответния материал
 • Осъществяване на технически надзор на монтажните работи
Проектиране-инженеринг-и-технически-консултации

Връзка с нас

Не се колебайте да се свържете с нас!
ж.к. Младост 4, ул. „Околовръстен път“ 253A, ет. 1, София
0897 89 88 89
office@conforma.bg
ул. „Севастопол“ 2, 4002 Център, Пловдив
0882 80 65 95
office@conforma.bg