Дизайнерски панели от алуминий Aluinvent | Conforma

Модерен дизайн и естетика с изключително нисък въглероден отпечатък

Панелите Alufoam са без аналог на българския пазар. Те представляват олекотена разновидност на алуминия, която запазва неговата лесна обработваемост и рециклируемост, като в същото време отварят нови хоризонти на употреба в няколко индустриални области: машинно инженерство, автомобилна и авиационна индустрии, строителство, интериорен дизайн и много други. Продуктите на Aluinvent са алтернативно и рентабилно решение за заместване на различни пластмаси и дърво.

Видове дизайнерски панели от алуминий Aluinvent

Дизайнерските панели Alufoam се произвеждат в едностранно и двустранно отворени версии и се предлагат както в естествено алуминиево покритие, така и в широка гама от цветове по RAL. Версиите LO и RO са с една отворена страна. Отпред е естествено вълнообразна повърхност с отворени клетки, а отзад – гладка и затворена. Дебелини: минимална – 8 mm, максимална – 21 mm. Версиите LO2 и RO2 са с две отворени страни (прозрачни). Отпред е естествено вълнообразна повърхност с отворени клетки, а отзад – гладка и отворена. Дебелина: 12.5 mm ± 3 mm. Стандартни размери за всички версии: 2000 х 1000 mm.

Приложения на дизайнерските панели от алуминий Aluinvent

Продуктовата гама на унгарския производител представя елегантно и фино решение, намиращо приложение както за вътрешни, така и за външни пространства. Панелите се характеризират с иновативен дизайн, дълъг експлоатационен период, изключително леко тегло и лесна поддръжка, а разнообразието от цветове и текстури е огромно. Прозрачността на панелите осигурява елемент на уединение, като същевременно позволява проникване на външна светлина. По този начин се постигат изящни и забележителни светлинни ефекти.
Панелите Alufoam се използват за фасадна облицовка, интериорни обшивки, конструкции за сенници, перголи, окачени стени, прозорци, плъзгащи се врати, декорации и външни и вътрешни инсталации. Когато се използват за фасадна облицовка, намаляват топлинните товари върху фасадите, които влияят на сградите. При приложение в интериори намаляват продължителното отражение на звукови вълни (реверберация) в помещението, защото притежават силно изразена шумопоглъщаща функция, която е постигната в резултат на структурата им.

Conforma е ексклузивен представител на Aluinvent за България.

Връзка с нас

Не се колебайте да се свържете с нас!
ж.к. Младост 4, ул. „Околовръстен път“ 253A, ет. 1, София
0897 89 88 89
office@conforma.bg
ул. „Севастопол“ 2, 4002 Център, Пловдив
0882 80 65 95
office@conforma.bg