Fundermax - Австрия | Conforma

Начало » Марки » Fundermax – Австрия

HPL панели от FunderMax в Conforma

FunderMax – “For people who create”

FunderMax е собственост на Constantia Industries AG – една от най-големите индустриални групи в Австрия. Компанията е световен лидер в производството на HPL компакт ламинатни плоскости. Доверието, честността, прозрачността и отговорността са основополагащи за успешното развитие на FunderMax. Всички продукти на FunderMax притежават „CE” маркировка, която доказва, че продуктът е бил подложен на оценка и отговаря на всички изисквания на ЕС за безопасност, здраве и опазване на околната среда. Идеите и продуктите на FunderMax са толкова познати в жилищните сгради във Франция, колкото в лабораториите в Азия и мебелите в Италия. Австрийският производител е спечелил редица престижни награди и отличия през годините.

Продуктите на FunderMax в Conforma

Продуктите на FunderMax не са само продукти с високо качество. Те вдъхновяват, независимо дали става въпрос за фасадни решения или интериорни облицовки. За производството на HPL плоскостите се използват висококачествени материли. HPL плоскостите са с внедрени технологии от ново поколение и притежават ненадминати свойства и отличителни характеристики.

Интериорни HPL компакт ламинатни плоскости от FunderMax

Плоскостите HPL (high pressure laminates) от FunderMax са висококачествен строителен продукт, който е изключително подходящ за дълготрайна облицовка по фасади, мебели, пейки, парапети и тераси. Произведени са в съответствие с EN 438 Type EDF. Плоскостите притежават отлична защита срещу атмосферни условия и специални покрития: Alptico, Max resistance² и WhiteCore. Покритието Aptico защитава повърхността от пръстови отпечатъци. Покритието Max resistance² гарантира, че плоскостите са устойчиви на киселини, основи и соли. Изключително подходящи са за лаборатории, болници и други помещения, където чистотата и устойчивостта на повърхността са от първостепенна значимост. White Core (бяла сърцевина) запазва характеристиките на продукта и предлага неповторима визия на плоскостите вложени в мебели или маси.

Екстериорни HPL компакт ламинатни плоскости от FunderMax

Когато изискванията станат по-високи, само най-добрите могат да се справят. Изграждането на амбициозни сгради е една от специалните области на FunderMax. Както вече споменахме, висококачествени продукти на FunderMax са известни в цял свят. Ще разгледаме най-предпочитаните, издръжливи, ефективни и стилни Max Exterior, Max Compact и FunderMax Podio.

Max Exterior от FunderMaxе висококачествен строителен материал, който намира широко приложение при направата на балкони и фасади. Продуктите от тази серия представляват горещо пресован ламинат, който отговаря на стандарта EN 438-6 Type EDF, а в допълнение предлага високоефективна топлоизолация. Тази защита се дължи на акрилната полиуретанова смола, която се нанася върху двете страни на всяка плоскост.

Max Compact от FunderMaxтрудногорим ламинат, който е достъпен в широка гама цветове.

FunderMax Podio от FunderMaxразполага с няколко силно изявени предимства – здравина, ненадмината издръжливост срещу ерозия и обезцветяване и повърхност, която не позволява плъзгане. Хексагонните форми по повърхността спомагат за лесното почистване и правят площта отлична за деца и техните динамични игри.

Стандартните екстериорни плоскости с дебелина 4 – 15 mm притежават клас на горимост EUROCLASS B–s2, d0 в съответствие с EN 13501–1.

Новият и ненадминат m.look от FunderMax в Conforma

Творческите идеи вече са неограничени. Вече могат да станат пълна реалност. На пазара е новият m.look от FunderMax, който притежава клас на негоримост A2-s1,d0. Предлага се в богата гама от цветове за създаване на сериозни архитектурни изявления! С m.look от FunderMax, eкстериорът издържа дори на най-неблагоприятните климатични и екологични условия и успешно съчетава необходимата безопасност със стил. Продуктите от серията m.look на FunderMax предоставят многобройни стилистични възможности и сигурност благодарение на негоримите си свойства клас А2. Намират широко приложение във високото строителство.

Пълна гама продукти на FunderMax в Conforma

Conforma е водещ и предпочитан търговски партньор и оторизиран дистрибутор на FunderMax за България. Екипът на Conforma притежава над 15-годишен опит в проектирането и доставката на най-съвременните облицовъчни материали и предлага технически консултации и оптимизация при избора на подходящия материал, системи за монтаж, доставка и обучения на място. Всички продукти от световноизвестния производител FunderMax ще откриете в шоурума на Conforma. Нашите професионалисти са на разположение да ви предоставят изчерпателна информация за всеки продукт на FunderMax.

За FunderMax

FunderMax е брандът, който през последните години се утвърди като световен лидер в производството на HPL компакт ламинат плоскости.  Компанията е собственост на една от най-големите индустриални групи в Австрия –  Constantia Industries AG. Мотото, върху което FunderMax акцентира при представяне на своите продукти, никак не е случайно – „За хората, които създават“ („For people who create“). Именно на FunderMax залагат водещи архитекти и проектанти, за да черпят вдъхновение, да генерират нови идеи и да дават пълна свобода на фантазиите си. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за историята на FunderMax и преимуществата на нейните продукти.

FunderMax – възникване и история

FunderMax 1
FunderMax – Разгледайте при нас!

Основател на FunderMax е Карл Фундер. Той започва да се занимава с дърворезба през 1890 година. Постепенно разширява дейността си като основава и мелница за хартия. През 1943 година стартира работа първият, създаден от Фундер, завод за дървесни влакна. Той обаче е почти унищожен по време на бомбардировките към края на Втората световна война.

След войната Адолф Фундер се заема с това да продължи дeйността на своя баща. През 1952 година е възобновено производството на фиброкартон. Първоначално пожар възпрепятства работата на новата фабрика, но щетите от него бързо са овладени. Оттам нататък дейността на FunderMax се развива само и единствено в положителна насока.

През следващите десетилетия FunderMax непрекъснато разширява своето производство. Открити са нови заводи, нараства броят на служителите, внедряват се иновативни технологии, които позволяват повишаване на производствената ефективност и качеството на продуктите. През 70-те години служителите на FunderMax са над 1700, а годишните продажби надхвърлят два милиарда шилинга.

Днес, вече от позицията си на световен лидер в производството на HPL компакт ламинат плоскости, FunderMax налага водещите тенденции в сферата. Тенденции на постоянно повишаващо се качество и безопасност на продуктите, на гъвкавост и адаптивност към нуждите и изискванията на различните потребители, на отговорност към здравето на хората и чистотата на околната среда.

Основни предимства, които ще Ви предоставят продуктите на FunderMax  

FunderMax 2
FunderMax – Вземете от нас!

Продължаваме с основните предимства, които са способни да Ви предоставят продуктите на FunderMax. Вижте защо би било добре да заложите именно на FunderMax за своите архитектурни проекти:

  1. FunderMax: Високо качество – HPL плоскостите на FunderMax са продуктите с най-високо качество от тази категория, които можете да откриете на пазара. Те са устойчиви на главните външни фактори (в това число метеорологични) и запазват отличното си състояние за дълъг период от време. FunderMax не прави никакви компромиси със суровините, използвани за производството на HPL плоскости, а в самите заводи са внедрени технологии от ново поколение, които гарантират на крайните продукти ненадминати свойства и характеристики.
  2. FunderMax: Безопасност и екологичност – безопасността и екологичността са още две характеристики, с които се отличават продуктите на FunderMax. Всички артикули от каталога на FunderMax притежават „CE“ маркировка, удостоверяваща съответствието им с последните изисквания на ЕС за безопасност, здраве и опазване на околната среда. През годините FunderMax е получила редица награди, свързани с тези аспекти.
  3. FunderMax: Креативни цветове и декори – креативните цветове и декори са друга причина потребители от цял свят да залагат на марката FunderMax. Освен че са елегантни и отговарят на облика и атмосферата на съвременните сгради, продуктите на FunderMax вдъхновяват и развиват въображението до нови измерения. Приблизителният брой на декорите, в които HPL плоскостите се предлагат на пазара, е 358 (интериорни – 190 и екстериорни – 168) като най-предпочитани са дървесните декори.
  4. FunderMax: За екстериора и интериора – независимо дали търсите HPL плоскости за екстериорни или интериорни проекти, FunderMax е удачният избор за Вас. В каталога на бранда ще откриете серии „Exterior“ и „Interior“ като и в двете серии са налице продукти с изключително качество и характеристики. Въпросните HPL плоскости могат да бъдат поръчани както в стандартни размери, така и по специални изисквания на клиента (за целта е необходимо да се направи предварително запитване).

Защо да закупите продуктите на FunderMax от CONFORMA?

CONFORMA е търговска и инженерингова компания, специализирана в доставката на цялостни решения за външни вентилируеми фасади и интериорни обшивки с премиум продукти. Ние сме официален партньор и дистрибутор за територията на България на продуктите на FunderMax. Ето няколко основателни причини да се доверите на нас, когато имате нужда от HPL плоскости:

Продуктите на FunderMax от CONFORMA: Дългогодишен опит – CONFORMA разполага с дългогодишен опит в доставката на HPL плоскости и други продукти и решения за екстериора и интериора. Опит, който ни позволява да подбираме най-добрите продукти на пазара, които са в съответствие с нуждите и очакванията на съвременните потребители. Залагайки на нас, ще можете бързо и лесно да получите всичко, което Ви е необходимо от каталога на FunderMax.

Продуктите на FunderMax от CONFORMA: Доказано надежден и коректен партньор – CONFORMA се е доказала като надежден и коректен партньор, на когото може да се разчита. Това е и основната причина бранд от ранга на FunderMax да избере да работи именно с нас на територията на България. Но той съвсем не е единствен. Сред останалите ни партньори, за разпространението на чиито продукти отговаряме, са Alpolic, Laminam, Agrob Buchtal, Nelissen Bricks, Euramax, Feldhaus Klinker и др.

FunderMax 3
FunderMax

Продуктите на FunderMax от CONFORMA: Професионално отношение – обръщайки се към CONFORMA, можете да разчитате на коректност и професионално отношение. Трябва само да ни кажете върху какъв проект работите и какви цели, свързани с него, желаете да реализирате. Ние ще Ви насочим към най-удачните за Вашите специфични нужди и изисквания продукти и решения и ще Ви ги предоставим при максимално изгодни за Вас условия.

Продуктите на FunderMax от CONFORMA: Пълен спектър от услуги – CONFORMA ще Ви осигури пълен спектър от услуги за Вашите екстериорни и интериорни проекти. Започвайки от предварителни консултации на етап идеен проект, преминавайки през избора на подходящи продукти и изготвянето на тръжни, технически и работни проекти и стигайки до технически обучения и надзор над монтажните работи.

HPL компакт ламинат плоскости – FunderMax от Conforma – креативност и вдъхновение за съвършени резултати!

За FunderMax
FunderMax – възникване и история
Основни предимства, които ще Ви предоставят продуктите на FunderMax
Защо да закупите продуктите на FunderMax от CONFORMA?