Dinamic CCC - Холандия | Conforma

Начало » Марки » Dinamic CCC – Холандия

GFRC панели Dinamic • CCCв Conforma

Холандската компания Dinamic • CCC произвежда GFRC (glassfiber reinforced concrete) панели, т. нар. фибробетон (бетонов панел армиран със стъклофибърни мрежа и влакна), чрез използване на патентована автоматизирана техника за непрекъснат процес, която е специално разработена за продуктите на Dinamic • CCC.

Какво трябва да знаете за GFRC панели Dinamic • CCC?

Бетонният панел се армира със смес от стъклофибърни нарязани влакна, стъклофибърни непрекъснати безкрайни влакна и стъклофибърна влакнеста мрежа. Фибробетонните елементи са материали с висока якост на удар, огъване и товар, устойчиви са на замръзване и са с хидрофобно покритие. Те са изключително подходящи за изпълнение на неправилни, вдлъбнати, изпъкнали и дори 3D форми. Предлагат се в няколко различни завършващи текстури за постигане на желаната визия.

Характеристики наGFRC панели Dinamic • CCC

Материалните свойства на GFRC продуктите зависят от производствения метод. За различните продукти, Dinamic• CCC има няколко производствени техники. Характеристиките на GFRC продуктите са:

Максимални размери:1.250 x 3.600 mm
Дебелина:10, 15, 20 и 25 mm (други дебелини – по запитване)
Толеранси:Level I съгласно DIN EN 12467, параграф 5.3
Клас на горимост:A1 ( съгласно DIN 4109)
Плътност:2.000 – 2.200 kg/m3
Тегло на лист:20 – 22 kg/m2 (10 mm)
30 – 33 kg/m2 (15 mm)
40 – 44 kg/m2 (20 mm)
50 – 55 kg/m2 (25 mm)
Устойчивост на натиск (fc):≥ 40 MPa (съгласно DIN 1045)
Якост на огъване (MOR):≥ 12 MPa (съгласно EN 1170-4)
Граница на пропорционалност  (LOP):≥ 7,0 MPa (съгласно EN 1170-5)
Модул на еластичност (E):15,0 – 20,0 kN/mm2 ( съгласно EN 1170-5)
Термично разширение (T):1,0 x 10-5 K-1

GFRC панели Dinamic • CCC в Conforma

Conforma е ексклузивен представител на цялата продуктова гама на холандския производител Dinamic • CCC за България. Екипът на Conforma предлага както цялостни решения, свързани с проектирането и доставката на най-съвременните облицовъчни материали, така и технически консултации и оптимизация при избора на подходящия материал, системи за монтаж, доставка и обучения на място.

GFRC елементи Fibrobeton в Conforma. Абсолютна свобода на дизайна

FIBROBETON® е производител с над 30 години история и над 3000 изпълнени обекти в цял свят.

Двата основни продукта на бетонен продукт на FIBROBETON® са: GFRC (Glass Fiber Reinforced Concrete – бетон подсилен с алкалноустойчиви стъклo- фибри) и UHPC (Ultra High Performance Concrete – Високоякостен бетон). 

Поради лесното си формоване, уникална визия и характеристики, той е много добър фасаден облицовъчен материал, с отлична издръжливост и високоякостни характеристики. Фасадните елементи са допълнително подсилени със стоманена носеща рамка, която улеснява многократно монтажа на елементите и фиксирането им върху строителната основа на сградата. FIBROBETON® има възможност да произвежда елементи във всякаква 3D форма, съобразена с желанието на архитекта и инвеститора. FIBROBETON® е най-престижният фасаден материал, предпочитан от мнозина при изграждането на фасади и фасадни облицовки, неразделна част от  архитектурните решения на днешния ден.
Фибробетон предлага:
– уникалност и свобода за архитекти;
– лесен и бърз монтаж за изпълнители;
– икономичност и лесна поддръжка за строителите;
– естетична стойност и сигурност за потребителите.

Максимални размери на елементите: 25 кв. м