Alpolic - Япония | Conforma

Начало » Марки » Alpolic – Япония

Алуминиеви композитни панели от Alpolic в Conforma

Alpolic е световноизвестна компания, която е специализирала своята дейност в производството на алуминиеви композитни панели. Марката Alpolic е създадена от японския химичен гигант Mitsubishi Chemical Corporation през 1971 година. Над 40-годишният опит в бранша е гаранция за качество и устойчивост. Днес Alpolic разполага с три производствени бази – в Япония, в Германия и в САЩ. Alpolic е технологичен иноватор и световен лидер при производството на композитните панели. Продуктите на гиганта се произвеждат при най-прецизни и строги условия и преминават през различни тестове за качество и издръжливост.

Какво трябва да знаете за алуминиевите композитни панели с марка Alpolic?

Изключителните проекти изискват изключителни материали. ALPOLIC е многослоен композитен панел, разработка на Mitsubishi PolyesterFilmGmbH., превърнал се в синоним на качество и дълготрайност. Използва се основно в архитектурата за облицовка на фасади, както и за вътрешна и външна декорация. Уникално за Alpolic е специално разработеното от японската Asahi Glass Company покритие LUMIFLON®, базирано на FEVE флуоро-полимерно покритие (Fluoroethylenevinylether), което осигурява най-високо ниво на устойчивост на UV лъчи, в сравнение с всички други познати технологии. Ето защо, Alpolic може да предложи гаранция на покритието до 20 години!  Точно тази запазена технология дава възможност и за избор на блясъка на покритието от 15 до 80% и превръща Alpolic в уникален материал с характерна визия и блясък. LUMIFLON® се нанася по специална технология, гарантираща перфектна цветова еднородност!

Алуминиевите композитни панели на Alpolic са с клас на горимост А2 и В1(fr). 

Към огромните цветови възможности с технологията LUMIFLON®, Alpolic добавя също така и покрития  от елуксиран алуминий в няколко цвята: натурална елуксация, бронзе, злато и медна елуксация, в три вида повърхностна обработка: гладка, четкосана и полуогледална.

Видове композитни панели с марка Alpolic в Conforma

Накратко ще представим видовете композитни панели с марка Alpolic.

  1. ALPOLIC® A2 – негорим материал със съдържание на над 90% минерални вещества. Използва се без ограничение от височината на сградата.
  2. ALPOLIC®/fr – трудногорим материал, който притежава над 70% минерални вещества.
  3. TCM – титаниев композитен панел с титаниева ламарина на лицевата страна – 0.3 мм. и дебел лист от неръждаема стомана на обратната страна – 0.3 мм.
  4. SCM – композитен панел с два листа от неръждаема стомана – 0.3 мм.
  5. ZCM – композитен панел с химически третиран цинков лист отпред и цинков лист на задната страна.
  6. CCM – композитен панел с медна ламарина от двете страни.

Продуктовата гама на производителя се допълва от ALPOLIC®/fr LT,
ALPOLIC®, AL-LEADER™, ALPOLIC®/fr-RF и други.

Алуминиеви композитни панели от Alpolic в Conforma

Продуктите на Alpolic са използвани за реализиране на стотици мащабни проекти в различни сфери в цял свят. Conforma е ексклузивен представител на Alpolic за България. Нашият екип от професионалисти ще Ви предостави изчерпателна информация за алуминиевите композитни панели с марка Alpolic. Ние ще ви помогнем да реализирате всяка желана визия с несравнима селекция от цветове и финиши на Alpolic. Вашето удовлетворение означава, че Вашият успех е наш успех. Доверете ни се.

За марката Alpolic 

Alpolic е водеща  марка в световен мащаб по отношение производството на композитни панели. Вече близо четири десетилетия  компанията неоспоримо печели доверието на потребителите с високо качество, модерни дизайни и непрекъснати технологични иновации. Продуктовата гама на Alpolic се създава в три големи производствени бази,  разположени  в Япония, Германия и САЩ. Композитните панели преминават през поредица от тестове, които  доказват съответствие с приетите от марката стандарти и максималната полезност за потребителя. Композитните панели на Alpolic намират основно приложение в архитектурата, като по-специално се използват за облицовка на фасади и за вътрешна и външна декорация.

История на Alpolic

Alpolic 1
Alpolic

Марката Alpolic е създадена от японския химичен гигант Mitsubishi Chemical Corporation през 1971 година. Първият модел композитни панели, който се произвежда в Страната на изгряващото слънце, се нарича ALPOLIC TM. През 1991 година, с оглед разширяването на дейността на Alpolic и стъпването на нови пазари, е открита производствена база в САЩ. Следва разработването на нови модели композитни панели, сред които ALPOLICTM /fr, ALPOLICTM ZCM, който е изграден от цинк, както и SCM, направен от неръждаема стомана.Началото на новото хилядолетие дава още по-силен тласък в дейността на Alpolic и нейната експанзия по света. Създадена е третата голяма производствена база, която се намира в Германия и трябва да спомогне за пълното задоволяване на нуждите на европейския пазар. Разработени са още иновативни модели композитни панели, които се предлагат на пазара в различни размери и дизайни и  отговарят на специфичните потребителски изисквания и предпочитания.

Основни причини потребителите да избират  Alpolic

Alpolic 2
Alpolic – Разгледайте при нас!

Време е да направим преглед на основните причини, поради които потребители от цял свят избират Alpolic, когато са им необходими композитни панели. Сред преимуществата на продуктите от каталога на Alpolic са тяхното качество и устойчивост, безопасност, както и разнообразието от цветове и дизайни. Ето малко повече информация за всяка една от споменатите причини за успеха на композитни панели на Alpolic:

  • Alpolic: качество и устойчивост – качеството и устойчивостта са двете характеристики, отличаващи композитни панели Alpolic от всички други на пазара. Огромна роля за въпросните характеристики изиграва уникалното покритие Lumiflon, което е базирано на флуоро-полимерно покритие (FEVE). То осигурява оптимална устойчивост на UV лъчи, благодарение на която Alpolic може да предложи до 20 години гаранция за своите продукти.
  • Alpolic: разнообразие от цветове и дизайни – разнообразието от цветове и дизайни при композитните панели на Alpolic отново се постига с помощта на покритието Lumiflon. Неговата технология дава възможност да се избере блясък на покритието в границите от 15% до 80%. Така всеки един продукт от марката Alpolic притежава собствена уникална визия, съобразена с изискванията и желанията на потребителите.
  • Alpolic: стандарти за безопасност – стандартите за безопасност заемат главно място във философията на компанията Alpolic. Това личи и от възприетото мото „BE.SAFE.“, ясно очертаващо поетият от Alpolic ангажимент за постигане на максимални нива на качество и безопасност на изработваните композитни панели. Качество и безопасност, гарантирани не само от устойчивостта на продуктите във времето, но и от техните класове на горимост. Композитните панели от производителя Alpolic отговарят на най-строгите противопожарни изисквания в световен мащаб – клас на горимост А2 негорим и В1 трудногорим. В началото на 2020 година, Mitsubishi Chemical Corporation (MCC), дивизия композитни материали, анонсира създаването и сертифицирането на първия в света композитен панел с клас на горимост А1 “Euroclass A1″

Alpolic в България

Партньор и официален дистрибутор на  Alpolic за територията на България е CONFORMA. При нас можете да откриете най-новите и висококачествени модели композитни панели от каталога на Alpolic. В това число моделите ALPOLIC® A2, ALPOLIC®/fr, ТCM, SCM, ZCM, CCM и др. Имате възможност да си поръчате съответните модели композитни панели както в стандартни размери, така и по специални изисквания, които отговарят на Вашите проекти (за целта трябва да направите предварително запитване). Изцяло Ваш е и изборът за блясъка на покритието като то варира в границите от 15% до 80%.

Защо да закупите продуктите на Alpolic от CONFORMA? 

Alpolic 3
Alpolic – Купете от нас!

CONFORMA е търговска и инженерингова компания, доставяща на своите клиенти цялостни решения за външни вентилируеми фасади и интериорни обшивки с премиум продукти. Вижте защо закупуването на композитни панели на марката Alpolic от CONFORMA е най-доброто решение за вас:

Продуктите на Alpolic от CONFORMA: Доказано надежден и коректен партньор – в дейността си CONFORMA се е доказала като надежден и коректен партньор с безупречна репутация. Репутация, благодарение на която с нас работят не само Alpolic, но и други водещи световни производители и брандове – FunderMax, Laminam, Nelissen Bricks, Feldhaus Klinker и др. Залагайки на CONFORMA, Вие си гарантирате обслужване, което отговаря на най-високите професионални стандарти в световен мащаб.

Продуктите на Alpolic от CONFORMA: Богат опит – същевременно CONFORMA вече има и достатъчно богат опит в предоставянето на решения за външни вентилируеми фасади и интериорни обшивки с премиум продукти. Този опит ни позволява да се адаптираме по най-добрия начин както към тенденциите на пазара, така и към непрекъснато променящите се нужди и изисквания на клиентите. Ако търсите композитни панели, които да са съобразени с последните изисквания за качество и визия, устойчивост и безопасност, определено CONFORMA е точният избор за Вас.

Продуктите на Alpolic от CONFORMA: Професионално отношение – демонстрираме професионално отношение към всеки един клиент, предлагайки му най-удачните цялостни решения, които ще му помогнат да реализира своите проекти. Непрекъснато усъвършенстваме продуктовата си гама, ценовите политики, специалните предложения и оферти, така че не само да Ви предоставим най-добрите продукти и решения, но и да направим това при максимално изгодни за Вас условия.

Продуктите на Alpolic от CONFORMA: Пълен спектър от услуги – и не на последно място, екипът на CONFORMA е в състояние да Ви предостави пълния спектър от услуги, които са необходими за Вашите проекти –  предварителни консултации на етап идеен проект, помощ при избора на удачни продукти, изготвяне на тръжни, технически и работни проекти, технически обучения, както и надзор над монтажните работи.

За марката Alpolic
История на Alpolic
Основни причини потребителите да избират  Alpolic
Alpolic в България
Защо да закупите продуктите на Alpolic от CONFORMA?