Стенни облицовки | Conforma

Полезни съвети при избор на стенни облицовки

Качествени стенни облицовки
Стенни облицовки – инвестиция в сградата

Когато става въпрос за стенни облицовки в дома, офиса или която и да било друга сграда, трябва да се подхожда с необходимото внимание и отговорност. От качеството и надеждността на съответните стенни облицовки ще зависят и Вашето спокойствие и комфорт в ежедневието. Затова е хубаво да следвате някои полезни съвети и практики при избора на стенни облицовки. Ето какво точно имаме предвид:

  1. Залагайте на висококачествени материали – за Вашите стенни облицовки залагайте само и единствено на материали от най-високо качество. Не забравяйте, че става въпрос за изключително важна инвестиция в съответната сграда, от която до голяма степен зависят нейната функционалност и естетика. За да сте сигурни в качеството и надеждността на използваните за стенни облицовки материали се насочете към брандове с безупречна репутация в бранша. Повече за брандовете, които през годините са доказали, че предоставят на своите клиенти наистина най-доброто по отношение на категория „Стенни облицовки“, ще поговорим във втората част от текста.
  2. Съобразяване с вида и характеристиките на сградата или помещението – при избор на стенни облицовки винаги се съобразявайте с вида и характеристиките на сградата или помещението, за които са предвидени. Стилът на избраните стенни облицовки несъмнено трябва да отговаря в максимална степен на предназначението и атмосферата на съответните сграда или помещение. Разбира се, това по никакъв начин не Ви пречи да потърсите оригиналност на самите стенни облицовки, но нека тя да е в разумни граници, които биха били удачни за дадения архитектурен обект.
Стенни облицовки от Conforma
Стенни облицовки за дома и офиса
  1. Оптимално съотношение между функционалност и естетика – избирайки стенни облицовки, трябва да се стремите към постигане на оптималното съотношение между функционалност и естетика. От една страна надеждните стенни облицовки са способни да Ви гарантират отлична изолация и да предпазят интериора от основните фактори на външната среда. От друга, те могат да придадат значително по-стилен и елегантен вид на всяка една сграда или помещение, правейки ги възможно най-привлекателни за гости, клиенти, бизнес партньори и още редица типове посетители.
  2. Професионален съвет и консултация – определено би било добра идея преди да поръчате конкретни модели стенни облицовки, да се обърнете към специалисти с дългогодишен опит в бранша за професионален съвет или консултация. Те ще Ви помогнат да съставите най-подходящите проекти за стенни облицовки за Вашите архитектурни обекти. Проекти, които напълно ще отговорят на целите и очакванията Ви и ще направят от сградите Ви своеобразни шедьоври.

Стенни облицовки – на кои марки да се доверите?

Продължаваме с кратки представяния на някои от основните марки, на които бихте могли да се доверите при избор на материали за стенни облицовки. Вижте кои са тези марки и какво трябва да знаете за тях:

Стенни облицовки от FunderMax – популярният австрийски бранд е първият, който ще споменем във връзка със закупуването на материали от категория „Стенни облицовки“. FunderMax е световен лидер в производството на HPL компакт ламинатни плоскости, използвани за фасадни решения и стенни облицовки. Всички продукти на компанията притежават „CE“ маркировка, удостоверяваща съответствието им с последните изисквания на Европейския съюз за безопасност, здраве и опазване на околната среда.

Стенни облицовки от Silbonit – Silbonit е италианска марка, популярна със своята широка гама от висококачествени продукти и материали за стенни облицовки. Най-търсени са нейните фиброциментови плоскости, принадлежащи към новото поколение на безазбестов и стабилизиран плосък листов материал, подсилен с минирализирани целулозни влакна. Те се предлагат на пазара в разнообразни цветове и повърхностни покрития, позволяват лесна обработка и са устойчиви на гниене и паразитни атаки. Можете да използвате фиброциментови плоскости Silbonit както за екстериорни, така и за интериорни решения.

Стенни облицовки от Alpolic – японската компания пък е постигнала пазарно, технологично и иновационно лидерство по отношение производството на композитни панели. Композитни панели, които се използват широко в архитектурата за фасадни и стенни облицовки. Отличителна характеристика на композитните панели на Alpolic е специалното им покритие, гарантиращо най-висока степен на устойчивост на UV лъчи и с гаранция до 20 години.

Стенни облицовки от Agrob Buchtal – Agrob Buchtal е немска марка, чиято основна дейност е свързана с производството на керамични настилки за подови и стенни облицовки. Подови и стенни облицовки, които биха могли да бъдат предназначени за всяка стая или помещение от дома – всекидневна, коридор, кухня, баня, както и за офиса. Керамичните плочи на Agrob Buchtal са произведени от материали от най-високо качество, имат самопочистващо покритие HYTECT и отговарят на най-новите международни стандарти в сферата на строителството.

Сред останалите марки, на които можете да се доверите по отношение предоставянето на качествени и надеждни материали за стенни облицовки, са Euramax, SVK, Feldhaus Klinker и т.н.

Стенни облицовки – защо да направите поръчка от CONFORMA?

Видове стенни облицовки
Стенни облицовки от Conforma – за всяко помещение

CONFORMA е търговска и инженерингова компания, която се е специализирала в доставката на цялостни решения за вентилируеми фасади и стенни облицовки. По-надолу ще изведем няколко основателни причини да направите поръчка на стенни облицовки именно от нас:

Стенни облицовки от CONFORMA: Повече от 15 години опит – CONFORMA разполага вече с над 15 години опит в предоставянето на решения за вентилируеми фасади и стенни облицовки. Ние сме наясно какво точно иска клиентът и умеем да му го предоставяме максимално прецизно. Доверявайки се на екипа на CONFORMA, ще си осигурите първокласни стенни облицовки, носещи високи нива на функционалност и естетика за Вашите сгради и помещения.

Стенни облицовки от CONFORMA: Коректност към клиенти и партньори –  в дейността си CONFORMA винаги се е отличавала с абсолютна коректност към своите клиенти и партньори. Поради тази причина сме успели да изградим трайни и ползотворни взаимоотношения с редица водещи световни производители на материали за стенни облицовки – Fundermax, Alpolic, Agrob Buchtal и др. Залагайки на CONFORMA, ще получите насреща добро и коректно отношение, както и пълно разбиране към Вашите нужди, изисквания и цели в рамките на съответните архитектурни проекти.

Стенни облицовки от CONFORMA: Пълен спектър от услуги – в допълнение към първокласните материали за стенни облицовки, CONFORMA е в състояние да Ви предостави и всички услуги, които са Ви необходими за реализирането на Вашия архитектурен проект. В това число предварителни насоки и консултации в етапа на идейния проект, прецизна подготовка на технически, тръжни и работни проекти, обучения за отделните етапи и дейности, както и надзор над монтажните работи.

Стенни облицовки от CONFORMA – винаги най-доброто за Вашата сграда!

Полезни съвети при избор на стенни облицовки
Стенни облицовки – на кои марки да се доверите?
Стенни облицовки – защо да направите поръчка от CONFORMA?

Връзка с нас

Не се колебайте да се свържете с нас!
ж.к. Младост 4, ул. „Околовръстен път“ 253A, ет. 1, София
0897 89 88 89
office@conforma.bg
ул. „Севастопол“ 2, 4002 Център, Пловдив
0882 80 65 95
office@conforma.bg