Композитни панели Alpolic - Япония | Conforma

Марката Alpolic е създадена от японския химичен гигант Mitsubishi Chemical Corporation през 1971. Днес Alpolic разполага с три производствени бази – в Япония, в Германия и в САЩ, което спомага компанията да се наложи като технологичен иноватор и световен лидер при производството на композитните панели.

Продуктите на гиганта се произвеждат при най-прецизни и строги условия и преминават през различни тестове за качество и издръжливост.

Компанията е специализирала своята дейност в производството на композитни панели, които отговарят на най-строгите противопожарни изисквания – клас на горимост А2 негорим и В1 трудногорим.

Alpolic е многослоен композитен панел, превърнал се в синоним на качество и дълготрайност. Използва се основно в архитектурата за облицовка на фасади, както и за вътрешна и външна декорация. Уникално за Alpolic е специално разработеното от японската Asahi Glass Company покритие Lumiflon, базирано на флуоро-полимернопокритие (FEVE), което осигурява най-високо ниво на устойчивост на UV лъчи, в сравнение с всички други познати технологии. Ето защо, Alpolic може да предложи гаранция на покритието до 20 години! Точно тази запазена технология дава възможност и за избор на блясъка на покритието от 15% до 80% и превръща Alpolic в уникален материал с характерна визия и блясък. Lumiflon се нанася по специална технология, гарантираща перфектна цветова еднородност!

Продуктова гама на Alpolic

ALPOLIC® A2 – негорим материал със съдържание на над 90% минерални вещества. Използва се без ограничение от височината на сградата.

ALPOLIC®/fr – трудногорим материал, който притежава над 70% минерални вещества.

TCM – титаниев композитен панел с титаниева ламарина на лицевата страна – 0.3 мм. и дебел лист от неръждаема стомана на обратната страна – 0.3 мм.

SCM – композитен панел с два листа от неръждаема стомана – 0.3 мм.

ZCM – композитен панел с химически третиран цинков лист отпред и цинков лист на задната страна.

CCM – композитен панел с медна ламарина от двете страни.

Продуктовата гама на световноизвестния производител се допълва от ALPOLIC®/fr LT,
ALPOLIC®, AL-LEADER™, ALPOLIC®/fr-RF и др.

Възможни ширини:

Стандарт : 1250/ 1500 mm и 1285/ 1535 mm

При запитване : 1000/ 2015 mm и 1035/ 2050 mm

Дължина: 1800-7200mm

Conforma е ексклузивен представител на Alpolic за България.

Композитни панели – същност и приложение

Композитните панели обикновено се състоят от два листа алуминиева ламарина и сърцевина от полиетилен (РЕ) или минерални съставки за постигане на клас на горимост А2 и дори А1. Употребата на композитни панели в строителните и ремонтните дейности  е силно разпространена и предпочитана. Можете да използвате композитни панели при облицовката на фасади, както и при създаването на декорации в екстериора и интериора.  В следващите редове ще поговорим за предлаганите от марката Alpolic композитни панели. Предстои да научите кои са основните предимства на принадлежащите към каталога на Alpolic композитни панели, както и на какви разновидности се разделят те.

За марката Alpolic и нейните композитни панели

Композитни панели 1
Композитни панели

Alpolic е марка, специализирана в производството на композитни панели, която е на пазара още от 1971 година. Тя е създадена от японския химичен гигант Mitsubishi Chemical Corporation като понастоящем продуктите й се произвеждат в Япония, Германия и САЩ. Можем да кажем, че през годините Alpolic успешно се е утвърдила не само като лидер в световен мащаб, когато става въпрос за производство на композитни панели, но и като най-големият технологичен иноватор в бранша. Композитните панели на Alpolic се правят по последни производствени стандарти и преминават през множество тестове, които  доказват тяхното качество и максимална полезност за потребителя.

Кои са основните предимства на композитни панели от Alpolic?

Няколко са основните предимства на композитни панели от Alpolic, които ги правят предпочитан избор за потребителите от цял свят. Сред тези предимства са тяхната устойчивост, характерната им визия и блясък, както и съответствието им с най-строгите противопожарни изисквания. Ето малко повече информация за всяко едно от споменатите предимства на композитни панели от Alpolic:

  1. Устойчивост – когато става въпрос за композитни панели, Alpolic може да предостави гаранция на покритието до 20 години. Внушителните резултати по отношение на устойчивостта на композитни панели Alpolic се дължат на специално разработеното покритие Lumiflon, което е базирано на флуоро-полимерно покритие (FEVE). Въпросното покритие създава максимално ниво на устойчивост срещу UV лъчи и позволява запазването на продукта в отлично състояние за дълъг период от време.
  2. Визия и блясък – друго предимство, което отличава произвежданите от Alpolic композитни панели от всички останали на пазара, е тяхната характерна визия и блясък. То отново се дължи на специфичните характеристики на покритието Lumiflon, чиято технология на нанасяне позволява да се постигне идеална цветова еднородност. Lumiflon също така дава възможност за избор на блясък на покритието от 15% до 80%, в зависимост от конкретните потребителски изисквания и предпочитания.
  3. Съответствие с най-строгите противопожарни изисквания – и не на последно място, композитни панели с марка Alpolic съответстват на най-строгите противопожарни изисквания в световен мащаб. Към настоящия момент това са класовете на горимост А2 негорим и B1 трудногорим. В началото на 2020 година Mitsubishi Chemical Corporation (MCC), дивизия композитни материали, анонсира създаването и сертифицирането на първия в света композитен панел с клас на горимост А1 “Euroclass A1″.

Какви разновидности композитни панели се съдържат в каталога на Alpolic? 

Композитни панели 2
Композитни панели – Разгледайте при нас!

В каталога на Alpolic  ще намерите богато разнообразие от композитни панели в различни декори и размери. Композитни панели, измежду които имате възможност да направите наистина най-точния избор за Вашите нужди и изисквания. Вижте моделите композитни панели, които са част от продуктовата гама на Alpolic, както и техните главни свойства и характеристики:

  • ALPOLIC® A2 – започваме с този модел композитни панели, които са негорими и съдържат над 90% минерални вещества. Приложенията им са изключително разнообразни като могат да се използват за сгради с всякаква височина.
  • ALPOLIC®/fr – композитни панели от трудногорим клас. Минералните вещества в състава им са над 70%.
  • TCM – композитни панели, чиято лицева страна е от титаниева ламарина – 0.3 мм. Обратната им страна пък е изработена от неръждаема стомана, която е със същата дебелина.
  • SCM – този модел композитни панели на Alpolic са изработени изцяло от неръждаема стомана. Дебелината отново е 0.3 мм.
  • ZCM – един доста интересен модел композитни панели от каталога на Alpolic. Те са изградени от комбинация между химически третиран цинков лист от предната страна и цинков лист отзад.
  • CCM – и двете страни на този модел композитни панели са направени от медна ламарина.

Още няколко модела композитни панели са част от каталога на Alpolic и се продават в множество страни по целия свят. Сред тези модели композитни панели са ALPOLIC®/fr LT, ALPOLIC®, AL-LEADER™, ALPOLIC®/fr-RF и др.

Защо да закупите композитни панели на Alpolic от CONFORMA?

Композитни панели 3
Композитни панели – Купете от нас!

CONFORMA е търговска и инженерингова компания, която се е специализирала в доставката на цялостни решения за външни вентилируеми фасади и интериорни обшивки с премиум продукти. От години CONFORMA е партньор и официален дистрибутор на марката Alpolic за България. Ето защо да закупите композитни панели на Alpolic от нас:

Композитни панели на Alpolic от CONFORMA: Над 15 години опит – ние от CONFORMA разполагаме с над 15 години опит в доставката на композитни панели. Добре познаваме продуктите от категория „Композитни панели“ и умеем да подбираме най-добрите нови модели, които се появяват на пазара. Залагайки на CONFORMA, можете да бъдете сигурни, че ще получите само и единствено композитни панели с оптимално качество и характеристики за Вашите проекти.

Композитни панели на Alpolic от CONFORMA: Пълен спектър от услуги – CONFORMA се занимава не само с доставката на композитни панели и други материали, но и с предоставянето на пълния спектър от услуги, които са нужни на клиента. В това число предварително бюджетиране, изготвяне на тръжни, технически и работни проекти, технически обучения относно специфики при изпълнението на съответните проекти, както и осъществяване на технически надзор над монтажните работи. Висококвалифицираните и отлично обучени професионалисти на CONFORMA ще са до Вас във всяка една стъпка от реализирането на желания архитектурен проект.

Композитни панели на Alpolic от CONFORMA: Професионално отношение – когато работите с CONFORMA, можете да разчитате на професионално и коректно отношение. Ние успешно се адаптираме към специфичните нужди и изисквания на различните клиенти и им предоставяме най-подходящите продукти и услуги, от които имат необходимост. Непрекъснато усъвършенстваме и разширяваме своята продуктова гама, ценова политика и специални оферти, за да гарантираме на клиентите си оптимално качество при възможно най-изгодни условия.

Композитни панели – същност и приложение
За марката Alpolic и нейните композитни панели
Кои са основните предимства на композитни панели от Alpolic?
Какви разновидности композитни панели се съдържат в каталога на Alpolic? 
Защо да закупите композитни панели на Alpolic от CONFORMA?

Връзка с нас

Не се колебайте да се свържете с нас!
ж.к. Младост 4, ул. „Околовръстен път“ 253A, ет. 1, София
0897 89 88 89
office@conforma.bg
ул. „Севастопол“ 2, 4002 Център, Пловдив
0882 80 65 95
office@conforma.bg