HPL плоскости компакт ламинат FunderMax - Австрия | Conforma

FunderMax е световен лидер в производството на HPL компакт ламинат.

Продуктите на FunderMax вдъхновяват архитекти и проектанти и предоставят пълна свобода на техните фантазии. Над 358 декора (интериорни – 190 и екстериорни – 168) като дървесните декори са тези, които правят продуктите на FunderMax незаменими.

За хората, които създават!

Воден от тази идеология, екипът на FunderMax влага ангажираност и страст в производството на своите продукти. Всички продукти притежават CE маркировка, която доказва, че продуктът е бил подложен на оценка и отговаря на всички изисквания на ЕС за безопасност, здраве и опазване на околната среда. HPL компакт ламинат се произвежда чрез пресоване под високо налягане на предварително обработени със смоли листове хартия. Декорът е завършващият слой, който е еднакъв и от двете страни. Според техническите характеристики и приложения се разделят на Exterior и Interior.

Exterior 

Когато изискванията станат по-високи, само най-добрите могат да се справят!

HPL Max Compact Exterior е изключително подходящ за инсталиране като дълготрайна облицовка на фасади и вграждане в парапети. Защитен е с UV покритие, което го прави устойчив на атмосферните влияния, без да променя своите характеристики и цветове. Стандартните екстериорни плоскости притежават клас на горимост EUROCLASS B–s2, d0 в съответствие с EN 13501–1. Достъпни са в широка гама цветове, декори и размери. Освен тях с FunderMax Individualdecor може да се отпечата наистина уникален дизайн върху фасадата. Дебелини: 4–13 мм.

FunderMax Podio е продукт за външна употреба и благодарение на специфичната си повърхност Hexa е изключително подходящ за полагане като повдигнат под за балкони и около басейни. Хексагонните форми по повърхността спомагат за лесното почистване и предоставят здравина, ненадмината издръжливост срещу ерозия и обезцветяване и повърхност, която не позволява плъзгане. Предлагат се в размер 3660 х 1630 мм. Дебелини: 6–20 мм.

Interior

HPL Max Compact Interior плоскостите са висококачествен строителен продукт, изключително подходящ за изработка на мебели и пейки и за монтиране като преграда в санитарни помещения. Благодарение на специалните повърхности могат да се постигнат множество качествени решения. Повърхността Aptico е специално разработена да не задържа следи от пръстови отпечатъци. Подходяща е за врати.

За хармонични интериорни решения има възможност за бяла сърцевина, с която продуктът запазва своите характеристики, но визията му е подобрена.

Освен множеството стандартни цветове и декори, с FunderMax Individualdecor може да се отпечата индивидуален дизайн за креативни проекти. Дебелини: 2–20 мм.

Max resistance 2 е продукт за вътрешна употреба, който е устойчив на киселини, основи и соли. Изключително подходящ за лаборатории, болници и други помещения, където чистотата и устойчивостта на повърхността са от първостепенна значимост. Предлага се в 12 цвята с размер 3660х1630 мм. Дебелини: 4–25 мм.

Conforma е оторизиран дистрибутор на FunderMax за България.

FunderMax е единственият производител на HPL плоскости с клас на горимост А2!

m.look намира приложение там, където се изисква клас на негоримост A2-s1, d0 съгласно EN 13501-1, съчетавайки желаната сигурност и неповторими декори при сгради с височина над 30 метра.

m.look e фасаден панел от минерални влакна образуващи негоримото му ядро и декоративна повърхност, която е изключително устойчива на атмосферни условия, Повърхността на фасадния панел е заимствана от HPL плоскостите които са тествани във времето.

m.look се предлага в богата гама от цветове и декори за създаване на индивидуални архитектурни решения!

m.look Exterior е с дебелини: 7 мм. и 9 мм.

m.look Interior е с дебелина: 8 мм. При запитване са възможни следните дебелини: 7 мм., 9 мм., 10 мм. и 12 мм.

HPL плоскости – същност и приложения

HPL плоскостите са иновативен продукт, който се използва все по-често в екстериора и интериора.Те се произвеждат от листове хартия, обработени със смоли и впоследствие подложени на пресоване под високо налягане. Накрая се добавя и завършващ слой от декор, който е еднакъв за двете страни. В екстериора HPL плоскостите служат най-вече за облицовка на външните стени на сградите. Що се отнася до интериора, HPL плоскостите биха могли да се използват за декоративни облицовки на стени.

HPL плоскости от марката FunderMax 

Марката FunderMax e абсолютен лидер в световен мащаб, когато става въпрос за производство на HPL плоскости. И това не е никак случайно. HPL плоскостите, предлагани от компанията, се отличават с най-високо качество и разнообразна гама от декори. До този момент, тези декори са над 358 (интериорни – 190 и екстериорни – 168) като особено предпочитани от потребителите са дървесните типове. Всички HPL плоскости на FunderMax притежават CE маркировка, удостоверяваща, че отговарят на  всички изисквания на ЕС за безопасност, здраве и опазване на околната среда.  В зависимост от своите технически характеристики и приложения, те се разделят на серии Exterior и Interior. В следващите редове ще научите малко повече за отделните модели HPL плоскости, които влизат в тези серии на FunderMax.

HPL плоскости от марката FunderMax – серия Exterior 

HPL плоскости 1
HPL плоскости – Разгледайте при нас!

HPL Max Compact Exterior – модел HPL плоскости, който може да се инсталира като дълготрайна облицовка на фасади или пък да се вгражда в парапети. Благодарение на своето UV покритие, HPL плоскостите от този модел са устойчиви на основните атмосферни фактори и влияния и способни да запазят първоначалните си цветове и характеристики за дълъг период от време. Възможно е да се изработи HPL Max Compact Exterior в цветове, декори и размери, които желаете. В допълнение, чрез FunderMax Individual decor е налице опция за отпечатване на наистина уникални дизайни върху Вашите фасади.
Funder Max Podio – отличителна характеристика на този модел HPL плоскости от серията Exterior са техните специфични повърхности Неха. Повърхности, правещи ги отличен избор за полагане като повдигнат под за балкони и около басейни. Преимуществата на HPL плоскостите, принадлежащи към модела Funder Max Podio, са свързани с тяхната здравина, както и устойчивост на ерозия и всякакви външни фактори. Освен това няма да имате проблеми с почистването и поддръжката на закупените продукти от модела. Повърхността на HPL плоскостите е направена така, че да не позволява плъзгане.

HPL плоскости от марката FunderMax – серия Interior

HPL плоскости 2
HPL плоскости  – Conforma

HPL Max Compact Interior – първият от моделите HPL плоскости от марката FunderMax, ориентирани към интериора. Тези HPL плоскости са добра опция за изработване на мебели или пейки, както и за монтиране като преграда в санитарни помещения. Имате възможност да си изберете към тях специални повърхности, в зависимост от Вашите изисквания и проекта, който искате да реализирате. HPL плоскости с повърхност Artico например няма да задържат следи от пръстови отпечатъци. За по-добра визия на HPL плоскостите бихте могли да заложите също така на бяла сърцевина или на индивидуални дизайни посредством FunderMax Individual decor.Max resistance 2 – HPL плоскости, които са устойчиви на основи, киселини и соли. Свойствата и характеристиките им позволяват да бъдат използвани в помещения, където са необходими чистота и устойчивост на повърхността. Като примери за такива помещения бихме могли да дадем лаборатории и производствени помещения, в които се работи със силни химикали, както и болнични стаи. Съобразно естетическите си предпочитания и атмосферата на съответното помещение, е възможно да избирате измежду 12 цвята HPL плоскости от модел Max resistance 2.

HPL плоскости от марката FunderMax – клас на негоримост A2

Също така е важно да отбележим, че FunderMax е единственият производител на HPL плоскости, който изработва продукти с клас на реакция на огън – A2. При това такива HPL плоскости са налични и в двете основни серии – Exterior и Interior. Въпросните продукти се отбелязват с търговската марка „m.look“. Те предоставят на потребителите желаната сигурност като същевременно създават уникални и неповторими декори. Устойчиви са на атмосферни влияния и запазват отличното си състояние за дълъг период от време. При запитване е възможно да получите HPL плоскости от този тип с различни дебелини както за интериора, така и за екстериора.

Защо да закупите HPL плоскости на FunderMax от CONFORMA?     

HPL плоскости 3
HPL плоскости

CONFORMA е търговска и инженерингова компания, специализирана в доставката на цялостни решения за външни вентилируеми фасади и интериорни обшивки с премиум продукти. Ние сме партньор и официален дистрибутор за България на марката FunderMax. Ето няколко основателни причини да закупите HPL плоскости на FunderMax от нашата компания:

  1. HPL плоскости на FunderMax от CONFORMA: Богат опит на пазара – CONFORMA разполага с над 15-годишен опит в проектирането и доставката на HPL плоскости и други модерни облицовъчни материали. Опит, който ни позволява да следим и дефинираме тенденциите на пазара, както и да подбираме само и единствено най-доброто за своите клиенти. Залагайки на CONFORMA, можете да бъдете сигурни, че ще получите най-новите и качествени HPL плоскости, които са част от каталога на марката FunderMax.
  2. HPL плоскости на FunderMax от CONFORMA: Професионално отношение – CONFORMA е предпочитан търговски партньор, благодарение на демонстрираното професионално отношение към всеки един клиент. Разполагаме с екип от отлично подготвени и притежаващи солидни познания в бранша специалисти, които се занимават с непрекъснато разширяване и усъвършенстване на продуктова гама, ценова политика, специални предложения и оферти. CONFORMA не само ще ви предостави най-доброто на пазара от категория „HPL плоскости“, но и ще го направи при максимално изгодни за Вас условия.
  3. HPL плоскости на FunderMax от CONFORMA: Пълен спектър от услуги – екипът на CONFORMA ще ви предостави пълния спектър от услуги, които са ви нужни по отношение на избраните от вас HPL плоскости. В това число предварителни консултации на етап идеен проект, помощ при избора на подходящи HPL плоскости, предварително бюджетиране, изготвяне на тръжни, технически и работни проекти, технически обучения относно специфики при изпълнение на облицовки и осъществяване на технически надзор над монтажните работи.

HPL плоскости от CONFORMA – за перфектната реализация на Вашите екстериорни и интериорни проекти!

HPL плоскости – същност и приложения
HPL плоскости от марката FunderMax
HPL плоскости от марката FunderMax – серия Exterior
HPL плоскости от марката FunderMax – серия Interior
HPL плоскости от марката FunderMax – клас на негоримост A2
Защо да закупите HPL плоскости на FunderMax от CONFORMA?

Връзка с нас

Не се колебайте да се свържете с нас!
ж.к. Младост 4, ул. „Околовръстен път“ 253A, ет. 1, София
0897 89 88 89
office@conforma.bg
ул. „Севастопол“ 2, 4002 Център, Пловдив
0882 80 65 95
office@conforma.bg