Архитектурна керамика и решения за басейни – Agrob Buchtal | Conforma

Опит базиран на традицията. Керамични плочки от 1755 година.

 

Agrob Buchtal и Jasba Mosaik са марки на Deutsche Steinzeug Cremer & Breuer AG. Групата е специализирала дейността си в производството на висококачествени керамични настилки. Част от продуктовата гама на Agrob Buchtal са архитектурната керамика, фасадната керамика, жилищната керамика, керамиката за басейни и SPA зони, както и керамиката за тераси и двоен под.

Клинкерна фасадна система KeraTwin K20

Със своето разнообразие от цветове, формати и повърхностни покрития, KeraTwin K20 предоставя на архитектите огромна свобода на дизайна. Системата предлага подходящото решение за всяко предизвикателство, дори на трудни основи, благодарение на разнообразните алтернативи за закрепване, които осигуряват техническа и структурна гъвкавост.

Като фасадна система с най-голямо разнообразие от цветове, KeraTwin K20 дава възможност на всеки архитект да реализира своите творчески идеи. Следователно, освен гамата от цветове SpectraView, състояща се от девет хармонично координирани сходни и контрастни цветове, се предлагат и цветовите системи Nature unglazed, Design unglazed и Design glazed. При желание от страна на клиента, панелите се доставят и с профили, които със своята триизмерна текстура могат да придадат на големите фасади по-малка монотонност и на цялата сграда отличителен характер. Фугите са реализирани по такъв начин, че конструкцията да е оптимално защитена от силен дъжд. С относително ниското си тегло от 32 kg / m² панелите са лесни за транспортиране и инсталиране.

По отношение на закрепването, което зависи от изискванията на конкретния проект, вариантите на системата KeraTwin K20 са няколко – K20 vertical System profile, K20 vertical T-profile, K20 vertical Omega profile, K20 OmegaV, K20 OmegaS, K20 Clamp system. Вертикалната релса на клинкерната фасадна система KeraTwin K20 предлага огромна свобода на дизайн и широка гама от аксесоари. Тъй като панелите са окачени на системната шина, не са необходими допълнителни инструменти за монтаж. Още по-бързо и ефективно полагане е възможно с помощта на иновативния K20 вертикален T профил (K20 vertical T-profile), който изисква по-малко отделни компоненти в структурата. При този тип монтаж, носещите Т и L профили са предварително щанцовани на необходимата височина за всяка отделна плоча. Окачването на плочите не трябва да следва определена посока или последователност – може да върви отдолу нагоре, отгоре надолу, от ляво на дясно и обратно, да оставите дупка във фасадата, където е захванато скелето например, която лесно се попълва при сваляне на скелето. Системата позволява и лесна ревизия на вече монтирани фасади. Системата за монтаж с вертикален Omega профил (K20 vertical Omega profile) е доказан специалист за ефективен монтаж на трудни основи като стени с носеща конструкция, а системата за фиксиране със скоби (K20 Clamp system) позволява монтаж на панелите не само в хоризонтална и вертикална посока, но и на тавани. Новият вариант на системата OmegaS (K20 OmegaS) предлага и допълнителни възможности като вертикално монтиране на големи панели с размери до 60 х 180 cm.

За да осигури визуално съвършенство на ъглите и границите, Agrob Buchtal разработи стандартни технически детайли, които могат да бъдат адаптирани към индивидуалните спецификации на всеки проект. Част от решенията за убедителен дизайн на проблемните фасадни детайли са съвместните профили, правоъгълните и заоблени ъглови профили, 3D профилите и други.

Повърхности

Възможности за монтаж

https://conforma.bg/wp-content/uploads/K20-vertical-System-profile-320x240.jpeg

K20 вертикален системен профил

Фасадните панели KeraTwin K20 се окачват във вертикалната системна шина със задържащите канали на обратната страна. За монтиране на панелите не са необходими допълнителни инструменти. Интегрираната в системната шина компресионна пружина предотвратява тракането и ограничава силите в случай на променливо натоварване от вятър. В допълнение, допринася и за лесното отстраняване на панелите. Положението на панелите се подсигурява или чрез профил на фугата, регулиран към ширината, или с помощта на дистанционни елементи.

K20 вертикален T профил

Фасадните панели KeraTwin K20 се окачват във вертикалния Т профил със задържащите канали на обратната страна. За монтиране на панелите не са необходими допълнителни инструменти. В Т профила е интегрирана компресионна пружина, която осигурява защита в случай на променливо натоварване от вятър. Положението на панелите се подсигурява или с помощта на типове профили, регулирани спрямо ширината на фугата, или с помощта на дистанционни елементи за затворени или отворени вертикални фуги.

https://conforma.bg/wp-content/uploads/K20-vertical-T-profile-320x240.jpeg
https://conforma.bg/wp-content/uploads/K20-vertical-Omega-profile-320x240.jpeg

K20 вертикален Omega профил

Профилът Omega се откроява благодарение на своята проста и ефективна инсталация на трудни основи като стени с конструкция на стълб и греда. Хоризонталните лагерни профили се фиксират на стълбовете. Тогава вертикалните Omega профили могат да бъдат подредени, независимо от разстоянието между стълбовете, а дължините на панелите могат да бъдат свободно планирани. Не е необходима сложната системна конструкция с дюбел, стенна скоба и вертикален носещ профил. Последващото полагане на керамиката се извършва както в случая на системната релса. Фасадните панели KeraTwin K20 са окачени във вертикалния Omega профил със задържащите канали на обратната страна. Не са необходими допълнителни инструменти за монтиране на панелите. Положението на панелите се закрепва или с помощта на профил на фугата, регулиран към ширината, или с помощта на дистанционни елементи.

K20 OmegaV профил

Профилът OmegaV е разработен, за да позволи инсталирането на панелите KeraTwin K20 в различни връзки като същевременно се възползва от всички предимства, предлагани от системата. Хоризонталните носещи профили се закрепват към основната конструкция на желаната височина. Тогава OmegaV профилите могат да бъдат окачени от хоризонталните носещи профили и с необходимото разстояние, преди да бъдат закрепени към двете горни окачващи скоби с помощта на винтове A4 от неръждаема стомана. Фасадните панели KeraTwin K20 се окачват в предварително сглобените OmegaV профили. Използват се задържащите канали на обратната страна. Не са необходими допълнителни инструменти за монтиране на панелите. Положението на панелите се подсигурява или чрез профил на фугата, регулиран към ширината, или с помощта на дистанционни елементи.

https://conforma.bg/wp-content/uploads/K20-OmegaV-320x240.jpeg
https://conforma.bg/wp-content/uploads/K20-OmegaS-320x240.jpeg

K20 OmegaS профил

Профилът Omega и поддържащият профил OmegaS позволяват вертикална инсталация на фасадните панели KeraTwin K20. Закрепени към вертикалната носеща конструкция, профилите OmegaS, разположени хоризонтално, отнасят натоварвания от вятър, а мъртвото тегло на панелите се пренася от поддържащия профил, монтиран във височинната решетка. Фасадните панели KeraTwin K20 са окачени хоризонтално в профилите Omega като се използват задържащите канали на обратната страна. Не са необходими допълнителни инструменти за монтиране на панелите. Всеки панел е закрепен с помощта на два ъгъла на закрепване, за да не се изплъзне. Хоризонталните фуги могат да бъдат отворени или затворени със съединителни профили.

K20 фиксиране със скоби

Фасадните панели KeraTwin K20, с максимална дължина на панела 135 х 50 cm., могат да бъдат фиксирани чрез скоби, които странично се захващат с фасадния панел. Компресионната пружина, интегрирана в скобите, предотвратява тракащите и ограничаващи сили в случай на променливо натоварване от вятър.

https://conforma.bg/wp-content/uploads/K20-Clamp-system-320x240.jpeg

Връзка с нас

Не се колебайте да се свържете с нас!
ул. Борис Арсов 9,
София 1700
0897 89 88 89
office@conforma.bg